TERK EDİLME KORKUSU........


 Aslında doğruyu kişiyi bulmak  diye bir şey yoktur.
ilişkide doğru kişi olmak vardır.Bazen ilişkide,evlilikte yolunda gitmeyen durumlar olabilir.Bu durumda ilişkinin bitmesi,eviliklerin sonlanması gerekir.

Terk edilme endişemiz bir çoğumuzda maalesef ilişkilerimizin yenik başlamasına neden olabiliyor.
Bir çoğumuz hayatta içsel deneyimlerden kaynaklı ayrılma,terk edilme endişesi yaşıyoruz.
Peki terk edilme ,ayrılma birileri için hayat zorluğu iken bir başkası için neden kimliğin bir parçası,hayat sorunu haline gelir.
Bu tür duyguları yaşayan kişilere bakıldığı zaman güven,huzur,kabul edilme gibi temel gereksinimler yeterli şekilde giderilmemiş olduğu görülmektedir.
Bu tarz korkumuz varsa karşı tarafı değiştirmek yerine bizim tarafımızda neler oluyor ona bakmalıyız..
Bize bu duyguyu yaşatan şeylere terk edileceğimizi hissettiren durumların gerçekliğine bakmak ,olumsuz senaryolar  içinde boğuluyorsak bunu olumluya çevirmek.
Sevilmediğimize, eksik ve yetersiz olduğumuza yönelik yoğun bir duygunun içine sıkışıp kaldığımız anlarda, bir durup bu duyguyu ilk defa ne zaman hissettiğimize bakabiliriz cevabını ve çözümünü mevcut ilişkimizde aradığımız soru, çocukluk yıllarımızdan çıkıp gelmiştir.
İlişkide ayrılma noktasına gelindiğinde karşı tarafı vazgeçirmek yerine ki bu ayrılma ihtimalini daha hızlandırır.Bu korkunun önü geçmek için neler yapmalıyız ona bakmalı..

Eğer bu korkularınız ile her şeye rağmen baş edemiyorsanız yardım almanızda fayda var.

UNUTMAYIN...

Eğer siz kendinizi sevmezseniz başkaları sizi nasıl sevebilir ki...
Kendi değerinizi fark edip kendinizi gerçekten sevmeye başlayın....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TUVALET EĞİTİMİ